V posledních letech se to různými aktivistickými skupinami jen hemží. Nedá se říct, že by některé z nich neměli i řadu rozumných a slušných nápadů, ale nalézt v těchto odvětvích skupinu, která by své názory netlačila přes mrtvoly jen těžko pohledat. A je zcela jedno, zda jsou tyto skupinu aktivisté pro vegany, proti veganům, pro klimatickou změnu nebo cokoliv jiného. Vždy se najde něco, co člověku, který se snaží nevybočovat jen jedním směrem, přijde na hlavu.

Když na mě tak vyskočil požadavek od skupiny za práva zvířat, aby se zakázal sex masožravým mužům, zachráníme planetu. To je zcela absurdní slovo, které vylezlo na povrch světa. Podle studií sice muži vyprodukují až o čtyřicet procent více oxidu uhličitého než ženy, ale stejně, jestli za to může jen pojídání masa? A jak si sami představují, že by těmto mužům bylo zakázáno mít sex a vlastní děti? Napsalo by se to každému do občanky nebo by se našel jiný způsob?

Samozřejmě s produkcí oxidu uhličitého u nás problém dlouhodobě je a musí se to řešit, ale takovéto způsoby jsou spíše komické a řekl bych, že takovým aktivistům schází aspoň trochu soudnosti a rozumných názorů. Takto se nemohou divit, že jsou označování za „blázny“.