Příběhy pětatřiceti kandidátů občanských demokratů spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějova vytvářejí ve skutečnosti jeden velký společný příběh. Je to příběh našeho města. Příběh Prostějova a vášně pro naše město!

Když jste Prostějovák, potkáte se totiž s našimi kandidáty snad ve všech životních situacích.

Začneme odmala. S malým potomkem jistě rádi zajdete do Rodinného centra Lodička, které vede Jana Valentová. Vše potřebné pro své malé děti můžete nakoupit v Marky obchůdku, který provozuje v blízkosti centra Markéta Valentová (nejsou sestry, jen jmenovkyně). Budete-li se jako maminka chtít poradit s „maminkami-kolegyněmi“, možná zavítáte na největší zdejší FB stránku pro maminky – Maminky z Prostějova a okolí, kterou ve svém volném čase spravuje již skoro patnáct let Petra Píchalová. Když potomek trochu povyroste, čeká ho základní škola – třeba ta Dr. Horáka s hokejovými a plaveckými třídami, v níž nejenom učí, ale také ji jako ředitelka vede Petra Rubáčová.

Bude-li vaše dítko úspěšné, může nastoupit do třídy pro nadané děti, kterou ve městě „vydupal ze země“ Tomáš Blumenstein. Až pošlete děti na kroužky, je velká pravděpodobnost, že zamíří do některé z částí Sportcentra – DDM, které jako ředitel už čtyři roky úspěšně vede Jan Zatloukal. Na něj můžete narazit také jako na průvodce, když se vydáte na některý jím vedený povedený výlet, třeba na koloběžce. Pokud dáte děti do sportovního oddílu Sparťan KIDS bez hranic, může je trénovat právě Roman Kupka. Vašeho malého fotbalistu zase například povede trenér oddílu Haná Prostějov Daniel Kolář. A jestli jste z Vrahovic, bude ho na fotbalovém hřišti nejspíš trénovat Martin Procházka. Vydrží-li váš potomek hrát fotbal až do dospělosti, může nastupovat v krajském přeboru za Sokol Čechovice, který vede Josef Sklenář. Po základce na vaše dítě čeká škola střední.

Jednu z nich, SOŠPO, vede jako ředitel Marek Moudrý. Zamíří-li váš potomek na gymnázium, biologii ho bude učit Libor Marčan, zatímco na „zdravce“ mu středoškolskou odbornou činnost povede fyzikář Jan Lázna. Váš mladý student jistě zajde na nejpopulárnější studentský charitativní ples „Pomáháme tancem“, a ten pořádá Tomáš Lázna. Na vysoké škole může vaši ratolest učit politický geograf Petr Sokol, kterého jako experta můžete i často vidět v televizi nebo si od něj něco přečíst třeba v Refl exu. Když půjdete na oběd nebo na pivo do „Plzeňky na městě“, obslouží vás tamní výčepní Petr Marek. Ve vyhlášené restauraci Lobster se o vás zase postará bývalý úspěšný ředitel Národního tomu Jan Páleník. Po dobrém obědě dostanete chuť na kávu, a tak vaše kroky povedou do oblíbené kavárny Prostor, kde vás bude pravděpodobně obsluhovat sám její provozovatel David Vysoudil. Když vás bude „honit mlsná“, zajdete do palačinkárny na „Ruďák“, kde nejen palačinky připravuje Jana Petříková. Něco z grilu vám nabídnou na zahrádce U Rockyho, kde šéfuje Zuzana Kubíčková.

Poté se stavíte na zápase místních volejbalistek, který možná bude řídit mezinárodní rozhodčí Jakub Gall, a na palubovce se může ukázat i extraligová hráčka Tereza Baláková. Na zimáku může zrovna být velký sportovní fanoušek David Červinka, který jinak dělá manažera kvality. Někdo z nás bude potřebovat sociální pomoc. A právě starším či zdravotně postiženým občanům pomáhá spolek Pomocná ruka, kde je zástupkyní ředitele Dana Lexmanová.

Doma můžete mít internet od spolku PVFree.net, který spoluzakládal Pavel Šmíd. Na bezpečnost vám pro změnu dohlédne bezpečnostní technik Tomáš Tesař. Když budete vlastnit akcie, pomoci vám může makléř Daniel Valdez, pokud zrovna nebude hrát fotbalový zápas za Sokol Čechovice. Novou práci vám sežene personalistka Martina Radkovičová. Až budete chtít provdat svoji dceru, vše potřebné zařídí svatební salon Marilyn, který vede Kateřina Čermáková. Novomanžele může oddat náměstkyně primátora a náš lídr Milada Sokolová, pokud zrovna nebude sázet stromy s Okrašlovacím spolkem, pořádat koncert, Restaurant day, Dýňovou stezku, festival dobrého jídla či jinou akci pro lidi v Prostějově či nebude odpovídat Prostějovanům na sociálních sítích na jejich podněty. A na té už zmíněné svatbě vás vyfotí fotograf Marek Gerhard. Nejlepší brýle ve městě vám samozřejmě zařídí majitel Optiky Wagner – optik a optometrista Radek Wagner. Když si pochroumáte koleno, dá vás dohromady nejlepší ortoped ve městě Vladimír Macháček. Na interně se o vás zase dobře postará lékařka Andrea Hlavicová. A na závěr se s vámi smutečním projevem rozloučí smuteční řečnice Eliška Komárková, naše poslední kandidátka. Jsme jednoduše jedni z vás. Žijeme tu s vámi. Jsme Prostějov jako my všichni. A tak i pro nás platí: „Prostě jo, v tomhle městě chceme žít, pracovat, studovat, podnikat, milovat…“ Proto jdeme do voleb s vášní pro naše město. Pojďte do toho s námi!

 S VÁŠNÍ PRO NAŠE MĚSTO SPOLU S NEZÁVISLÝMI OSOBNOSTMI MĚSTA PROSTĚJOVA