To, co se sportovním prostředím provedly během předchozích dvou let koronavirové peripetie, dalo jednotlivcům i kolektivům pořádně zabrat. Ale řekněme, že většina situaci zdárně zvládla, ačkoliv negativních dopadů přesto zůstalo dost a dost.

Bohužel teď přichází doba, kdy covid může být v porovnání s blížící se katastrofou jen slabým čajíčkem. A to pro celou lidskou společnost včetně sportu, který je (zatím) její nedílnou součástí. Nadcházející čas extrémně drahých energií však hrozí něčím dosud nepředstavitelným.

Pokud se brzy NĚCO zásadního nezmění, začnou mít postupně existenční problémy různé kluby, oddíly a spolky. V první řadě samozřejmě ty, jichž se drahota dotkne nejvíc, tedy trvale působící v halách. Některé třeba zaniknou ještě letos, mnohem početnější vlna krachů může přijít po Novém roce.

Rád bych věřil v zázrak, který pomůže. Jenže se vzhledem k vývoji v Rusku i na celém světě obávám, že záhy budeme mít úplně jiné starosti než co se sportem. Do ohrožení se totiž pomalu dostává prosté pokračování lidské populace v takové podobě, na jakou jsme dosud byli zvyklí.