Zatímco basketbalisté BK Olomoucko i volejbalistky VK Prostějov platí za ekonomicky vynucené upřednostňování mladších talentů včetně vlastních odchovanců/odchovankyň poklesem do spodku tabulky svých ligových soutěží, fotbalistům 1.SK Prostějov tahle cesta zatím vychází. A to až nečekaně skvěle.

Určitě si vzpomínáte, že postup eskáčka do druhé ligy před lety zajišťoval převážně zkušený tým plný mazáků hodně přes třicet let věku, někdejších hráčských hvězd elitní české soutěže, někdy dokonce se zahraniční minulostí. Tahle úspěšná strategie pak pokračovala řadu sezón i v F:NL – až donedávna, kdy se vyčerpala jak finančně, tak původním záměrem.

Za nelehké situace zvolilo vedení hanáckého klubu logickou a jedině správnou variantu dát maximální prostor šikovným nadějím s budoucností před sebou. Pod vedením progresivního trenéra Pavla Šustra se šetří peníze a přitom rozvíjí potenciál mladých hladových dravců, kteří zatím mají to nejlepší před sebou. Výsledek? Překvapivě výborné páté místo po podzimu!