V obou nejvyšších hokejových soutěžích České republiky mužské kategorie je to takový každoroční kolorit začátku podzimu. Co? Jejich obrovská vyrovnanost během zahajovacích kol, většinou sahající minimálně na hranu první a druhé čtvrtiny základní části. Leckdy ještě dál.

Všechny týmy jsou maximálně připravené i nabušené z letní přípravy, některým favoritům se nedaří podle představ, naopak někteří outsideři hodně vystrkují drápky. A vyústěním často bývá dost překvapivá podoba průběžných tabulek, navíc s malými bodovými rozestupy.

Aktuální Chance liga 2022/23 však po téhle stránce ještě předčila veškeré možné představy. Vždyť po devíti odehraných kolech dělilo vedoucí a předposlední (tedy třináctý) celek pořadí pouhých šest bodů!

V takto našlapaném poli se pak klidně může stát, že hokejisté Prostějova jsou jednu chvíli na dně – aby o pár dějství později atakovali absolutní čelo. A favorizovaný Vsetín přesně naopak. Opravdovou, hlavně trvalou kvalitu jednotlivých mužstev naplno ukáže až další průběh sezóny, proto zatím nelze v případě Jestřábů (i jiných) týmů cokoliv předvídat.