Částečně uvolněné podmínky ke sportování, jež před nedávnem milostivě umožnila vláda ČR v kooperaci s Ministerstvem zdravotnictví a hygienickými odborníky, se velice rychle ukázaly být pouhou chimérou. Fata morgánou, která se krutě rozplyne před očima.

Stěžejní faktor o síle obřího nesmyslu spočíval hlavně v příkazu nosit při sportu ve vnitřních prostorech roušky. Každý normálně uvažující člověk, co je zvyklý se aktivně pohybovat aspoň v trochu vyšší intenzitě, tohle okamžitě zavrhl jako – s odpuštěním – úplnou blbost.

Na což šéfové státu promptně zareagovali „překvapivým“ řešením: sportovat bez roušek můžete, ale jen pokud se necháte pravidelně testovat na koronavirus. A pozor, už stačí mnohem levnější antigenní testy! Takže se vám to vlastně vyplatí dvojnásob…

Tudíž pohyb milující lidé musí hradit další peníze navíc, aby mohli dělat to, co je baví, navíc pro vlastní zdraví. Nebo vlastně ne. Nemocných opět začalo přibývat, tak republiková generalita po půldruhém týdnu nového režimu vnitřní sportoviště znova úplně zavřela. Kocourkov? Ano!