Fotbalový podzim je definitivně minulostí. Pro týmy ale prakticky okamžitě začíná ne klid jako spíše horečka. Kluby shání narychlo posily, snaží se zalepit díry. Některé možná už brzy vyběhnou na zimní přípravu.

Jsou však i takové, které se musí zamyslet nad tím, jak dál. Co se zbytkem ročníku? Jaké jsou priority?

Důležitá je to otázka pro celky úplně nahoře i úplně dole. Například v Lipové nebo v Čechovicích je nasnadě se zabývat otázkou, kam až se týmy mohou dostat. Je reálná divize nebo ne? Dva roky zpátky něco nepředstavitelného. Najednou jsou zde ne jeden, ne dva, ale dokonce tři týmy – počítejme i Kostelec na Hané – které se perou o vrch krajského přeboru. A klidně mohou ještě šokovat. O stupeň níž se totéž dá říct o Určicích. Po přesunu do druhé skupiny září. Ale krajský přebor?

Ještě o chlup jiná situace je naopak v suterénech tabulky. Regionální fotbalové patrioty určitě potěší, že celků vyloženě na spodku je tentokrát méně. Platí to prakticky jen o Smržicích. Ty jsou aktuálně bez bodu, v zápasech se často trápí. I po dobře zvládnutém poločase odpadávají. A prohrávají i s celky, kterým se zrovna vůbec nedaří. Co tedy s jarem? Vypustit ho? Chystat se na nižší soutěž? Jak na zbylou část sezóny? O Hané Prostějov ale platí totéž a záchranářské starosti budou mít Kralice.

I když tedy na trávnících zavládl klid, v kuloárech nehrozí.