Prostějovští hokejisté čelí problému: Jejich hra je příliš krásná. Ne, vážně. Předváděné výkony Jestřábů snesou měřítka. Pravidelně soupeře přehrávají, předvádí přitom hezké kombinace, kličky, schopnost pracovat s hokejkou v rychlosti.

Jenže to má jeden velký háček: malou efektivitu.

Přesně ta Jestřáby skutečně nezdobí. Tým sice patří k těm, které v průměru na branky soupeře vyšle nejvíce střel na zápas. Nicméně platí, že produktivita je stále velmi nízká. Z posledních čtyř zápasů dali Jestřábi 8 branek a získali jen čtyři body. To je málo uvážíme-li sílu týmu a fakt, že ve všech případech soupeře Jestřábi přestříleli.

Příklady byly znát i z praxe. Kamarád dlouho na Jestřábech nebyl. Dorazil na zápas proti Slavii. S utkáním byl spokojený: dostalo se mu kvalitního hokeje (od Jestřábů) a efektivního zakončení (od Slavie). „Dneska se na to dá rozhodně koukat,“ byla jeho slova.

Příklad druhý. Od půlky třetí třetiny povzbuzovali fanoušci Jestřáby ke střelbě. Měli důvod: skóre bylo 3:3 a mnoho akcí nekončilo střelou ale nahrávkou, často zblokovanou. „To měl střílet,“ poznamenal onen kamarád u jedné z posledních akcí ve třetí třetině. A měl pravdu.

Jestřábi zatím zkrátka trpí tím, že hrají moc pro diváky a málo pro body…