Po čase se v této pravidelné rubrice vracím k tématu prostějovští hokejisté a jejich možnosti v Chance lize ČR 2022/2023. Soutěž se totiž přiblížila k polovině své základní části, po extrémně vyrovnaném úvodu se postupně začala víc ukazovat dlouhodobá výkonnostní pravda o jednotlivých týmech. Co zatím odhalilo pověstné oddělování zrna od plev směrem k LHK?

Především to, že Jestřábi určitě mají herní kvalitu. Aby taky neměli při pohledu na jejich celkem nabušený kádr. Proto dává logiku, že si připsali cenné skalpy favorizovaných Zlína, Vsetína, Jihlavy i Litoměřic, že mají na kontě solidních šestatřicet bodů ze čtyřiadvaceti absolvovaných kol a figurují na sedmé pozici průběžné tabulky. Navíc s nijak velkou ztrátou na výše postavená mužstva, což jim dává prostor ve zbytku sezóny vystřelit ještě výš.

Na druhou stranu nelze přehlédnout, že ptačí dravci mají na kontě více porážek (13) než vítězství (11) se záporným skóre 62:67. Přičemž dost střídají hodnotné triumfy nad papírově silnějšími mančafty a neúspěchy proti těm, které by spíš měli zdolávat (Pardubice B, Kolín, Slavia Praha). Což znamená současně hrozbu poklesu níž včetně případného nepostupu do play off.