Zatím nejlepší období zažívá v této sezóně tým LHK Jestřábi Prostějov. Jestřábi zprvu herně drhli. Pak se ale rozehráli. Na přelomu října a listopadu je přibrzdila rozsáhlá marodka. Paradoxně ale toto těžké období tým nastartovalo. A od té doby jede. Kouč Aleš Totter sice byl pramálo spokojený se zápasem v Sokolově. Ani o něm ale neplatilo, že by jej Jestřábi pouze odbruslili a neměli šanci na body.

Nyní je situace ještě lepší. Jestřábi předvádí pohledný hokej plný šancí i hezkých kombinací. Na hráčích, včetně těch kolem dvacítky, je vidět, že si věří. Na jejich bruslení, na pohybu, na tom, co si k soupeři na ledě dovolí. A zatímco ještě nedávno byly vidět vyrovnané zápasy, třeba proti Přerovu, Kolínu a Frýdku-Místku byla vidět jasná, místy až drtivá převaha.

Ukazuje se, že je tým dobře poskládaný. Má hráče tvořivé, důrazné i střelce. Což platí jak o obraně, tak o útoku. V některých případech, viz třeba Matouš Venkrbec nebo Petr Hašek, se dá říct vše. Příkladně bojuje kapitán Martin Novák, který se po zranění dostal do skvělého tempa. A tak by se dalo pokračovat. Často totiž v zápasech není vidět jediný „slabší kus“ na straně Jestřábů.

Tým zkrátka šlape jako celek a v polovině sezóny je na tom dobře. Pokud mu elán vydrží, páté místo nemusí být strop. Zvláště ne ve chvíli, kdy týmy jako Přerov, Zlín nebo Jihlava trochu tápou.