Před sezónou kouč Aleš Totter označoval tým za silnější a směrem dozadu zodpovědnější. Mnozí se možná tehdy podivovali. Nově skládané mužstvo totiž bylo jednak mladší, a to zejména v obraně. Druhak odešla celá řada opor.

Nyní se ale ukazuje, že na slovech prostějovského kouče něco bylo. Jestřábi do nové sezóny sice nevstoupili kdovíjak dobře. A následně je decimovala marodka. Právě během vysoké absence hráčů se ale ukázala veliká síla mužstva. To dokázalo i s velmi omezeným počtem hráčů a doplněné o mladíky narychlo postahované ze širokého okolí hrát s každým soupeřem vyrovnaně. A odvážet body.

Tehdy ale tým hrál víc než o body možná o sebevědomí. Stejně jako jakýsi odrazový můstek. Podařilo se, mužstvo hraje ve velké pohodě a velmi sebevědomě. Někdy možná až příliš. Tým trochu podcenil závěr zápasu s Frýdkem-Místkem, kdy dostal zbytečné dva góly a pomohl soupeři vrátit se do zápasu. A jak trenér, tak sem tam i hráči žehrají na to, že situace směrem dopředu neřeší tým jednoduše, přímočaře, ale často je přehrává.

Celkový dojem je ale skvělý. Kazí jej jediný fakt, a to velice slabá návštěvnost, která jako by k dobře a atraktivně hrajícímu týmu snad ani nepatřila.