Blížící se konec roku se pro většinu z nás nese ve znamení nejkrásnějších svátků v roce. Stále častěji ale u nich zapomínáme na to, že bychom je měli především trávit s rodinou a svými nejbližšími, a neklást tolik důraz na prostředí a spoustou dárků nebo jídla. Tím nejdůležitějším by měla být pohodová atmosféra a zcela zasloužený klid po náročném roce. Zkuste se letos podle toho zařídit, určitě vám to udělá větší radost než hromada zbytečností, jež vám budou zatěžovat hlavu.

 

Najdeme povolání, kde lidé musí počítat s tím, že i během svátků musí pracovat, pokud ale k těmto lidem nepatříte, zcela vypněte. Už to je jeden z předpokladů pro klidné Vánoce. Volno by také nemělo být stráveno jen překopáním celého domu či bytu v rámci generálního úklidu. Honit se dva tři dny kvůli dokonalé čistotě ještě neznamená, že se budete následně bavit, jak si přejete.

To stejné platí i o nákupu dárků. Nikde není psáno, že se musí všichni předhánět v tom, kdo toho komu kolik dá. Od toho opravdu původní myšlenka není. A když už, tak je vždy dobré vybírat od srdce. I menší a levná věc koupená s láskou a pro potřebu toho druhého udělá daleko větší radost.

Hlavní je ale vypnout od všech starostí a strastí, užít si svou chvíli klidu a trávit čas jen s těmi, se kterými to pro vás má význam. Nemá cenu utápět se dokolečka ve věcech, které nechcete. Je to jen pár dnů v roce, a i když je dnešní doba rychlá a uspěchaná, rozhodně vám za tuto krátkou dobu nic neuteče. Pak se teprve dá hovořit o spokojených Vánocích. 

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÉ VÁNOCE je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 12. prosince