V některých věcech by člověk nedal na náš národ dopustit. Pak jsou ovšem situace, kdy jen potvrzujeme, že se máme ještě co učit. Jasně to nyní ukázal příklad se sněhovou nadílkou. Neberu v potaz ani to, že snad někoho překvapilo, že v prosinci mrzne a padá sníh. Hlavně hledat chyby u jiných a pořádně si u toho zanadávat. Řeč samozřejmě není o nikom jiném než o silničářích, kteří to zase schytávají ze všech stran, i když v drtivé většině případů zcela zbytečně.

Na hlášky typu, že silničáře letos opět překvapil v zimě sníh, jsem už opravdu alergický. Jestli někdo žije v představách, že jejich kapacita nejen techniky, ale i personálně je neomezená a že dvě hodiny po přívalu dvaceti centimetrů sněhu budou cesty suché, tak se ani nemá cenu o něčem dalším dále bavit. A je jedno, kde žijete, ale zrovna u vašeho je nejdůležitější cesta snad z celé republiky.

Zkrátka a dobře všechno trvá a nic není hned. A je zcela jedno, zda je řeč o silnicích, či se řeší cokoliv jiného.  Dokud to nedokáže drtivá většina z nás pochopit, bude se pořád dokola jen nadávat. Přesně tyto typy pak ještě stále budou omílat, jak špatná je nálada ve společnosti. No, kdo ji tak asi tvoří? A ještě jedna poznámka. Povětšinou nejvíce nadávají ti, kteří nemají odklizený sníh ani před vlastním domem, s vozidlem navíc vyjedou na letních pneumatikách a s čepicí na střeše. Prvně si zamést před vlastním prahem je zde tak více než namístě…