Vážení občané,

o uplynulém víkendu se uzavřel rok 2022 a my jsme vstoupili do nového období. Pro řadu z nás je to doba bilancování a často také dávání si nových předsevzetí.

Prostějov má za sebou rok velkých investic. Děkuji všem občanům za trpělivost, s jakou přistupovali k omezením způsobeným velkými stavbami. Těmi byly například rekonstrukce páteřních komunikací nebo revitalizace našich sídlišť.

Do nového roku vstupujeme s odhodláním zásadně posunout řešení některých letitých témat. Patří k nim například rekonstrukce Společenského domu, příprava nového bazénu a nastartování revitalizace areálu bývalých jezdeckých kasáren. Chceme také investovat do vzdělávání našich dětí, podílet se na rozvoji integrovaného záchranného systému a formou změny územního plánu umožnit další zlepšování kvality života obyvatel Prostějova.

Vedení města nezapomíná ani na občany a organizace, kteří se mohou dostat do potíží způsobených energetickou krizí a inflací. Jsme připraveni podat jim pomocnou ruku a nenechat nejohroženější skupiny obyvatel padnout na dno.

Prostějov je krásné město, jehož obyvatelé umí držet při sobě. Několik posledních let nám ukázalo, jak moc je to důležité. Jsem rád, že jsme v této zkoušce obstáli, a všem vám za to děkuji.

Do nového roku přeji všem hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Ať se vám daří a jste spokojeni.

Mgr. František Jura,

Primátor Statutárního města Prostějov