Na podzim došlo v prostějovském kádru k nečekanému třesku. Tým se výrazně obměnil. A zatímco loni zůstal během základní části Chance ligy téměř kompletně pospolu a změny byly spíše kosmetické, letošek je zatím ve znamení častých změn a přesunů.

Fanouška zaujalo hned několik změn. Největšího ohlasu se dočkala výměna kapitána Martina Nováka za kolínského Jana Veselého. Zde se dá říct, že oba týmy prodělaly i vydělaly zároveň. Kolín přišel o produktivního a kvalitního útočníka v dobrém věku. Prostějov zase o produktivního srdcaře, bojovníka a oblíbence. Oba hráči už navíc ve svém novém působišti dali po dvou brankách.

Co ale možná nebylo tak vidět, to byly přesuny v obraně. Jestřábi přišli o hráče, jako jsou Josef Zajíc nebo Jakub Prchal. A na odchodu měl být i Martin Pěnčík, který ale zůstává Jestřábem. Nicméně se klubu podařilo paradoxně obranu posílit a doplnit zkušenostmi, které možná přeci jen zkraje sezóny týmu chyběly.

Jakub Bartko má 25 let, už má nějakou zkušenost s Chance ligou, s níž se etabloval v ofenzivně laděného hráče. Druhým příchodem, dřívějším, byl Jakub Kubeš. Urostlý bek se rovněž nebojí zaútočit. A v Prostějově se mu zatím herně daří. Pak tu máme ještě Aleše Polednu a Martina Pěnčíka, i oni jsou známí tvořením v útočném pásmu a velkou snahou přispět ofenzivě.

Výsledek? Obrana Jestřábů je zkušenější. Je v ní více hráčů, kteří už toho opravdu dost odehráli a patří ke zkušeným borcům. Zároveň je jasné, co mohou při výčtu ofenzivně laděných beků Jestřábi čekat, tedy jak více bodů a parádiček od obránců, tak častější hrozbu okýnek v defenzivě. Ani jedno ale na atraktivitě hry neubere.