V žádném případě nechci nikomu mluvit do toho, koho by měl v nadcházejících prezidentských volbách volit. Každý jistě už má minimálně vybrané kandidáty, o kterých uvažuje a z nich nakonec bude vybírat. Najde se i řada lidí, kteří stále nejsou zcela rozhodnutí, i tak je ale potřeba hlavně k urnám dorazit. Vždyť jde o svátek demokracie, že si můžeme vybrat kohokoliv dle své libosti. Ne vždy tomu tak bylo a o to více mě překvapuje, že volební účast není tak vysoká.

Z devítky zůstala osmička. Nejvíce se mluví o trojici kandidátů, ale pak je tu ještě jeden velmi důležitý bod, kterým je třetina občanů, jaká stále není rozhodnuta. Kdybychom do toho přičetli i vyšší volební účast než kolem obvyklých šedesáti procent, tak se dá říct, že se ještě může stát velké překvapení. To vše záleží na každém z nás a na tom, zda si těch pár minut zajít do volební uděláme.

Při volební účasti šedesáti procent se musí zmínit podstatný fakt, že se v žádném případě nejedná o vítěze, který by kdovíjakou podporu. A rovnice je jednoduchá, čím více voličů u uren, tím větší vypovídající hodnota výsledků a o to silnější mandát. Tak není škoda si svou svobodnou volbu nechat ujít?