Oproti ostatním soutěžím byl krajský přebor pro prostějovský region relativně opomíjeným. Jen dvojí zastoupení bylo menší, než tomu bylo v nižších soutěžích. Po loňském ročníku se však situace výrazně proměnila a fanoušci zatím mohou s radostí sledovat počínání všech čtyř klubů, které potvrzují, že v této soutěži nebudou hrát druhé housle. Po takto rozehraném podzimu by se i chtělo říct, že by bylo krásné vidět v příštím roce alespoň jeden z celků ještě o úroveň výš.

 

Postupové ambice Čechovic byly už dlouhou dobu, ale klub se prvenství v I.A třídě Olomouckého KFS ne a ne dočkat. Jenže kdo si počká, ten se dočká – roky tvoření zázemí nesou své ovoce. Pro někoho možná překvapení, že klub hned v nováčkovské sezóně drží krok ve špici tabulky. Pro nás ale nikoliv, kvalita kádru i vynikající kouč se musely projevit. Myslíme si, že klub ještě neřekl poslední slovo.

Veskrze příjemným překvapením je pro nás Kostelec na Hané, který na postupové ambice měl zálusk pomýšlet až v letošní sezóně, ale souhra okolností rozhodla, že se postupu dočkal už nyní. Začátečnické hledání se brzy přeměnilo ve spanilou jízdu a pod náročným koučem Kelucem to nemusí být poslední slovo.

Papírově černým koněm soutěže měla být Lipová, která před začátkem letošní sezóny notně posílila nadějnými mladíky z Prostějova, kde někteří z nich nyní bojují o místo v sestavě profesionálního celku. Mix mládí a zkušeností ukázal velký potenciál, ale také fakt, že si ještě musí vše sednout. Pokud ale kostra týmu vydrží, dá se očekávat vzestupný trend a osm bodů od čela tabulky není nic, co by se nedalo během jara dohnat.

Mírným zklamáním je zatím Konice, která má jednoznačně kvalitu výše, než vypovídá tabulka. Na mužstvo ale dolehla určitá krize, a nejen ta výsledková. V kabině to nešlapalo, jak bylo dříve zvykem. I to se jasně projevilo na herním projevu. Dobře vedený kádr by se tak měl pokusit zapracovat hlavně na teambuildingových věcech a upevnit vazby. Pak může bez problémů nahánět i trojlístek regionálních celků před sebou.

Při konstelaci takto vyrovnané tabulky a naději i na první příčku se nabízí otázka, zda by nebyl krásný postup některého z celků o patro výše. Jen těžko najdeme někoho, kdo by to některému z celků nepřál a pro fotbal v regionu by to byla skvělá zpráva. Skok mezi eskáčkem a dalšími celky je velký a lákadlo divize by mohlo posouvat i mládež.

 

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na krajský přebor najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 16. ledna