V prosinci rozjetá mašina, v lednu ale značně přibrzděná. Poslední dva měsíce nabídly srovnání toho, jak to vypadá, když se týmu daří a když to naopak není tak dobré. Prosinec přinesl ve svém závěru pět vítězství. Navíc takových, kdy Jestřábi byli lepší než soupeř a vítězili zaslouženě. Byla znát herní pohoda, tým šlapal.

Po Vánocích ale přišla ledová sprcha, kterou někteří fanoušci dávají do souvislosti s koncem kapitána Martina Nováka. Pravdou je, že herní pohoda se alespoň při pohledu zvenčí zčásti vytratila. Mužstvo v několika zápasech nebylo tak dominantní jako dosud. A to přesto, že se podařilo získat útočníka Jakuba Illéše, který ukazuje své kvality. Týmu zkrátka jako by něco chybělo.

Nyní se ale opět zdá, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Mužstvu se znovu daří. S Přerovem předvedlo pěkný duel a opět zasloužené vítězství. Proti Třebíči se dokázal tým zvednout během zápasu. Začal znovu šlapat. Velkou posilou pak budou jistě návraty dvou zkušených hráčů, kteří v aktuálním ročníku odehrávali pravidelně kvalitní zápasy, tedy Tomáš Jáchym a Jakub Kubeš.

Jestřábi tak mají znovu dobře našlápnuto. Mezi šestým a sedmým místem je přitom poměrně komfortní náskok oproti zbytku tabulky, kde je rozdíl jednoho dvou bodů. Pokud tedy znovu nepřibude zranění, mohou Jestřábi opět pomýšlet na tři body s kýmkoli.