Krásné vzpomínky má hlavní kouč prostějovských volejbalistek Miroslav Čada na německé město Suhl ve spolkové zemi Thüringen (Durynsko), kam se ženský tým VK vypraví ke středečnímu utkání evropského CEV Challenge Cupu 2022/23. Tyto paměti se však netýkají jeho trenérské kariéry, nýbrž sahají až do časů hráčské dráhy MČ.

„Pamatuju si, jak jsme v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století jezdili se Zbrojovkou Brno do Suhlu na tamní špičkově obsazený mezinárodní turnaj mužů. Byli jsme tam tuším pětkrát nebo šestkrát, ta akce měla tehdy ohromný zvuk a vynikající obsazení,“ vybavil si Miroslav Čada více než čtyři dekády starou historii.

„Suhl má prostě dlouhou volejbalovou tradici, tenkrát za něj nastupoval výkvět národního mužstva NDR, kromě nás z Brna na turnaji hrávalo například i Tokio s japonskými reprezentanty. Prostě to mělo ve své době velký zvuk,“ rozpovídal se Čada před svým návratem takzvaně na místo činu.

Až bude výprava VK v úterním odpoledni přijíždět do sídla se čtyřiceti tisíci obyvatel (podobně jako Prostějov), určitě Mirka navzdory jeho pragmatickému naturelu přepadne určitá nostalgie. „Těším se, že znovu uvidím známá místa. A zjistím, jak moc se za tu spoustu let změnila,“ připustil Čada s úsměvem.