Posledních sedm kol čeká hokejisty Jestřábů do konce základní části. Sedm kol, až 21 bodů. A možnost propadnou mimo play-off (i když nízká), stejně jako ovládnout celou tabulku. Co nyní v závěru základní části prostějovské hokejisty čeká?

Odpověď nabízí pohled na los soutěže. A zní „nic snadného“. Kromě Sokolova Jestřábi dostali vesměs soupeře, kterým skutečně jde o hodně. Zatímco Sokolov se může radovat alespoň ze záchrany, Šumperk právě o ni bojuje. Vsetín a Třebíč zase budou chtít potvrdit roli týmů, které by měly patřit ke špičce. Litoměřice a Přerov? Širší špička tabulky. A pak tu máme Slavii. Tedy tým, který vyloženě pro Jestřáby patří k neoblíbeným.

Prostějov tak v klíčové fázi soutěže dostal ne zrovna snadný los. Na druhou stranu by se letos dala podtrhnout a zdůraznit vykřičníkem slova o tom, jak je soutěž vyrovnaná. Aktuální ročník je totiž skutečně nesmírně vyrovnaný. Tenká je zejména hranice úspěchu a neúspěchu okolo desátého místa. Pardubice „B“ a Šumperk čeká ještě těžká bitva o předposlední místo, Pardubice ale teoreticky ještě mohou proklouznout i výš. A šesté místo? Přerov zde má příjemný náskok sedmi bodů. Nemusí ale stačit, pod sebou má například Zlín, který má velmi slušnou formu. A také Jihlavu, která rovněž stoupá tabulkou.

Poslední kola tak nabídnou zajímavou, dramatickou podívanou. A rozhodně stojí za to být u toho…