Ani krmítko nevydrželo

Člověka mrzí, že se i mezi námi stále najdou lidé, kterým dělá radost cokoliv rozbít nebo odcizit. Před domem jsme pro letošní rok instalovali krmítko pro ptáky, aby se mohli během zimního období, kde nasytit. Jenže i to během několika dnů zmizelo.

To už jsme opravdu takoví ubožáci? Vyráběli jsme si ho přitom sami a vyjde to na pár korun. Byla to spíše krádež, nebo někdo tak bytostně nenávidí zvířata. Moc tomu nerozumím.

Michaela Lipavská, Prostějov

Neohleduplní sportovci

Hloučela je jedním z míst, kde pravidelně při procházkách se psem potkávám řadu aktivních sportovců, kteří si chodí zaběhat. V přírodě a bez aut je to jistě ideální volba a nemám jim to za zlé. Ale občas by neuškodilo sundat alespoň jedno sluchátko a dávat trošku pozor i na své okolí. Už nejednou se mi stalo, že se běžci daleko více soustředí na terén a jelikož slyší jen hudbu, tak nejsou schopni vnímat okolí. Nejednou jsem tak tak uhnula. Vždyť taková srážka by mohla způsobit zbytečné zranění.

Věra Malá, Prostějov

Slepice nedám

Už téměř dva měsíce bychom měli mít své slepice i další drůbež schované a nepouštět je ven z důvodu ptačí chřipky. Já vám nevím, ale nechat je povalovat jen v kurníku by jim určitě nic extra nedalo. Jsem ráda, že se můžu pravidelně těšit z domácích vajec, kterých mám dost pro sebe a mohu i případně prodat. Když vidím ceny v obchodech, tak je mi z toho až zle. Navíc se s těmi domácími dají jen těžko porovnat. Určitě jim ale nebudu bránit volně se pohybovat ve výběhu. To mi přijde absurdní.

D. M., Nezamyslice

Dětí je stále méně

Vypadalo to, že koronavirová pandemie a s ní spojené omezení pohybu lidí, zavřené restaurace, či dokonce lockdowny vedly k nárůstu porodnosti, ale jinak je trend spíše opačný. Čím to? Stárnutí populace se zřejmě nevyhneme, bude to ale závažným sociálním a ekonomickým problémem. Je to náročnou dobou a honěním se za profesními cíli? Nebo se jedná ještě o něco jiného? Rád bych na to znal odpověď, kterou stále marně hledám.

Martin Novotný, Prostějov