Skvělá rada

Jdete do lékárny a věříte, že dostanete vše, co potřebujete. Jenže často nemají vůbec nic z vašeho seznamu a při obchůzce dalších lékáren zjistíte, že zboží neseženete ani tam. Nedostatek léků se letos odehrává v době sílící sezóny respiračních nákaz. Ministr nám sice bude tvrdit, abychom je neskupovali, protože pak vzniká tento problém, ale já bych byl raději, kdyby situaci vláda vyřešila tím, že se pokusí dostatek léků zajistit. Až jich bude dostatek, tak nebude problém ani s kupováním.

Martin Píchal, Prostějov

Mohlo to napadnout dříve

Energetická krize je stále v plném proudu a naplněných zásobníků se budou snažit společnosti za plnou palbu předávat občanům i obcím. Najednou se tak řeší šetření a jednou z věcí je právě snaha o snížení výdajů pomocí zhasínání a modernizaci světel. Světla ve většině regionu mají své nejlepší už dávno za sebou a je dobře, že se to začalo řešit. Jen to mohlo přijít už dříve a bez takového důvodu. Ušetřených peněz by bylo opravdu dost.

Dagmar Hloušková, Prostějov

Plesová sezóna je skvělá

Poslední dvě sezóny byl začátek roku velmi ochuzen o tradiční plesy, které jsou skvělou společenskou událostí. Jsem velmi ráda, že letos začínají opět ožívat velké kulturní sály a společenské prostory. Skvělá atmosféra vládne napříč regionem. Je to radost, že existují akce, které nezatěžují problémy doby, návštěvníci si umí užít chvíle klidu a zábavy. Snad už nám to takto vydrží a nic to nezastaví. Společnost odreagování potřebuje.

Dana L., Prostějov

Oteplování není mýtus

Řekni, kde ta zima je? Stále dokola se hovoří o tom, jak to ti mladí aktivisté přehání a že chtějí nemožné věci, aby se zlepšila situace na planetě, a my tomu moc velkou váhu nepřikládáme. Jenže bychom asi měli. Letošní zima je toho jasným důkazem. Že bychom se nějaké velké zimy dočkali, se říct nedá, a když už v lednu začnou některé rostliny kvést, tak je něco opravdu špatně.

Linda Hájková, Prostějov