Prostějovskému eskáčku už pomalu končí zimní příprava, která byla náročná, ale především nekonečně dlouhá. V tomto směru si ale myslím, že pro kouče Šustra ideální. Měl dostatek času mužstvo vhodně doplnit a pracovat s mladým základem mužstva k obrazu svému. I přípravné zápasy pak postupně odkrývají, že u mužstva vidíte určitou herní tvář, jíž se bude chtít držet.

Energický, fyzicky náročný projev, ale s pevným základem v dobré defenzivě. A přesně na tento styl v kádru hráče najdeme. Jeho lodivod ví navíc přesně, co od mužstva chce. A tento čas mu jistě velmi dobře posloužil. S měsíční letní přípravou bylo období tří měsíců zkrátka zcela o něčem jiném.

Situaci nahrává i skutečnost, že hráči mají nejen vnitřní motivaci na sobě dále pracovat, ale i tu vnější, protože taky moc dobře vidí, že se jejich bývalí spoluhráči díky anabázi v Prostějově dostali v profi fotbale zase ještě o stupínek výš. Toto povědomí hráče umí dobře nakopnout, i když o tom sám neví.

Vzpomenout se dá jistě i na jarní jízdu pod koučem Šustrem z roku 2021, kdy taky dokázal vše načasovat skvěle, aby se do ideální formy hráči dostali na mistrovské zápasy. Výsledky v přípravě jsou sice jednou věcí, ale nic neukazujícím faktorem. Daleko důležitější je naopak zjištění, že herně to jde očividně týden od týdne nahoru.