V letošním roce se s pěti regionálními účastníky stala I.B třída skupina „A“ nejpočetněji zastoupenou v rámci krajských fotbalových soutěží. Nejlépe se vedlo hráčům Pivína, kteří chytli skvělou formu a dokázali ji udržet jako jediní po celou podzimní část. Náskok na nejbližšího tak činí hned sedm bodů a aspirant na titul je tím jasný. Naopak soutěž má už téměř jistého odpadlíka, jímž budou pravděpodobně Pavlovice u Přerova, ty totiž na své soupeře jasně nestačily.

Do Pivína se po anabázi v Čechovicích vrátil střelec David Trajer a byl stěžejním článkem fungující mašiny. Devatenáct branek ve čtrnácti utkáních je toho jasným důkazem. Mužstvo se ale mohlo spolehnout na celou řadu faktorů, které sehrály roli. Často se jednalo o dobře zvládnutou defenzivu, díky níž tak sbíralo body i v duelech, kde herně lepší nebylo. Z domácího prostředí si fotbalisté udělali opět tvrz, kam se pro body nejezdí. Díky těmto skutečnostem, které dotváří celou mozaiku, jsou tak králem podzimu.

Pro bronz si za podzim díky skvěle zvládnuté druhé polovině soutěže došly Klenovice, které před sezónou oznámily nejzajímavější příchod v osobě Martina Hirsche. Na začátku ročníku ale silně bojovaly s marodkou, jež se logicky promítla do výsledků. V dalším podzimním průběhu se ale celek zlepšoval. A jestli někoho mrzelo, že už podzim končí, byli to právě hráči velkého rivala z Pivína.

Jen o dva body méně, ale až na sedmé příčce, najdeme Otaslavice, které mají po podzimu rozporuplné pocity. Start byl báječný a s Pivínem se předháněly o první příčku, jenže pak se jako naschvál body zasekly. Stejně tak i výkony a před pauzou alespoň částečně zlepšila náladu „osmička“ proti beznadějně poslednímu celku. Z druhé poloviny soutěže se tak budou chtít jistě poučit a jaro nastartovat zase v lepším světle.

Ve druhé polovině tabulky najdeme další dva celky. Desátou příčku s devatenácti body obsadil nováček z Brodku u Prostějova, který může být spokojen. Hráči ukázali, že se rozhodně neztratili a blíže mají rozhodně k příčkám nahoře než obavám o záchranu. Během zimní pauzy ale proběhla už druhá výměna na trenérské židli, a tak bude zajímavé sledovat, zda to bude mít dopad i na herní styl mužstva.

Dvě sezóny hlavně trápení za sebou měli ve Vrchoslavicích. Letos už to však přece jen vypadá o něco lépe, i když bodů mohlo být ještě víc. Stejně jako v předešlých sezónách se i nyní našly případy, kdy mužstvo opět nebylo kompletní, což jsou opravdu nezáviděníhodné starosti. Patnáct bodů je ale dostatečným odrazovým můstkem pro snad klidnou jarní část.

 

Další díl tradiční seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 20. února