Jakkoliv je každé válečné šílenství hrozné a stojí desetitisíce životů nevinných obětí, lze se často jeho prostřednictvím leccos dozvědět o tom či onom člověkovi. Většina z nás totiž na podobná zvěrstva nějak reaguje a zaujímá k nim určitá stanoviska, otevřeně či skrytě.

Pochopitelně existuje část lidí, kterým je dění okolo – včetně natolik zásadní události jako bojového mezistátního konfliktu – tak nějak jedno a neřeší ho. I takový nezaujatý postoj však o daném jedinci dost vypovídá, což se dá obecně vztáhnout na veškeré, mnohem běžnější životní situace.

Pokud se zpoza českých hranic přesuneme do ČR a konkrétně k nám do Prostějova, hlava mi trvale nebere, proč místní lední hokej nemůže normálně fungovat bez občasných incidentů, nedorozumění nebo roztržek v jeho zákulisí. I když to vlastně na druhou stranu naprosto chápu.

Jakmile totiž v čele (v tomto případě sportovního klubu, nikoliv státu) stojí kontroverzní člověk tvrdě jdoucí pouze za vlastními zájmy a bezmezně přesvědčený pouze o vlastní pravdě bez ohledu na okolí, nemůže to nikdy vést k ničemu udržitelně pozitivnímu. Byť jinak se teď Jestřábům daří skvěle. Ale za jakou cenu? A bez ohledu na zničené vztahy?