Fotbalové jaro je tu. Tým 1.SK Prostějov má za sebou první utkání a před sebou další více než tucet. K jaru se pak vážou očekávání i otazníky. A vlastně i obavy.

Na jednu stranu se může zdát, že k nim není úplně důvod. Podzim se sice zprvu eskáčku nedařil, nicméně v závěru udělal tým úctyhodnou sérii zápasů, ve kterých bodoval. Přesto to stačilo pouze na sedmé místo. A sedmé místo ve vyrovnané soutěži znamená problém. Stačí párkrát zaváhat a je z toho pád do nenávratna. Ostatně na tiskové konferenci před začátkem jara zmiňoval vyrovnanost soutěže i předseda František Jura. Mluví tak pravda vždycky. Tentokrát je ale hranice mezi úspěchem a neúspěchem tenčí než obvykle. Žádné Blansko nebo Vyšehrad v dohledu.

Před eskáčkem se tak vyskytla nebezpečná situace. I to padlo na „tiskovce“, tým se především bude dívat dolů, pod sebe. Opravdu totiž stačí jedna prohra, pak remíza a fuč je pět bodů, které klidně mohou rozhodnout. Přitom mezi středem tabulky a posledním místem skutečně může na konci sezóny být právě pouhých pět bodíků.

Zatímco tak diváci nepochybně zažijí napínavé duely kořeněné vyrovnaností týmů, hráče čeká velký a neustálý tlak. Nezbývá než doufat, že nebude enormní. Toto bude ještě zajímavé jaro…