Poměrně velkou pozornost v českém volejbalovém rybníčku vzbudil nedávný přestup smečařky Martiny Michalíkové do VK Prostějov. Hlavním důvodem samozřejmě bylo předchozí působiště sedmadvacetileté hráčky UP Olomouc, odkud ji tamní vedení krátce po začátku aktuální sezóny z ekonomických důvodů nemilosrdně vyhodilo.

V momentě, kdy MichalíkovÁ definitivně kývla na prostějovskou nabídku a stala se novou posilou vékáčka, to logicky přineslo určité pozdvižení. Částečně i kvůli způsobu, jakým zkušená plejerka komentovala v některých říjnových rozhovorech svůj nečekaný vyhazov. Nebrala si moc servítky, kritizovala – a bác, najednou bude proti úpéčku bojovat za konkurenční oddíl.

Ve skutečnosti nejsou vztahy zase tak žhavé, jak by se mohlo zdát, zvlášť mezi hráčkami obou hanáckých týmů nepanuje žádná nevraživost. Podstatnější otázkou proto je, nakolik Michalíková VK opravdu pomůže v zápasech na hřišti. Dá se očekávat, že její přínos (až se víc rozjede) bude spočívat zejména na přihrávce, v mezihře a dodanými zkušenostmi. Družstvo s ní může být silnější.