Prostějovský hokej, to už dávno není pouze prvoligový tým. Naopak stále více pozornosti na sebe strhává také klub SK Prostějov 1913. Ten sdružuje hokejovou mládež z celého regionu. V posledních letech se z oddílu stal respektovaný a v některých kategoriích taky obávaný soupeř.

Právě v těchto týdnech pomalu mladým hokejistům končí sezóna. Je tedy načase lehce bilancovat. Juniorům se příliš ročník nepovedl. Skončili jen kousek nade dnem tabulky. A i když jim takové deváté místo neuteklo o moc, přesto je 12. příčka spíše neúspěchem. Dorostům a také starším žákům se dařilo o poznání lépe, oba týmy se dostaly v soutěžích mezi nejlepší. Starší žáci dokonce ve skupině o umístění bojovali o špici tabulky. Neúspěšně, i tak se jim ale ročník velmi vydařil. A také mladší týmy se ve svých soutěžích držely.

Ročník 2022/2023 navíc ukázal, že klub nedělá pro mládež málo – pořádá testování, také nehokejové turnaje. Dále soustředění. A zrovna minulý týden vyrazili starší žáci do Dánska a Švédska. Příjemný pohled pak nabízí soupisky, zvláště u těch nejmenších je hráčů a hráček dost a dost.

Prostějovský hokej v minulosti trpěl tím, že moc neměl odkud brát mládež. Časem se to ale jistě změní.