Dva nejrozšířenější sporty u nás nabízí celou řadu odlišností a dalo by se říct, že toho mají daleko méně společného než protichůdného. Dlouhé roky taky platilo a velmi se mi v hokejovém prostředí líbilo, že se zde téměř všichni neschovávali za výroky sudích a pomoci zvenčí oproti svému výkonu, jako tomu je často na trávníku. Jenže doba se mění a v letošním ročníku už je toho opravdu moc a raději bych se vrátil zpátky ke starým pořádkům.

Každý člen daného klubu dělá jistě maximum proto, aby se právě jeho celek dostal, co nejdál a ideálně na konci ročníku zvednul nad hlavu pohár. Tak by to mělo být a je to správně. Jenže z druhé roviny by to mělo být umocněno a zaslouženo výsledky a výkony na ledě. To už tak neplatí, jako ještě před pár lety a řeší se každé menší pochybení ze strany sudích a vytváří se na ně opravdu velký tlak.

Ve fotbale jsme toho svědky téměř týden, co týden a na některých místech se až ujede, což pak výkon ovlivní. V hokeji toho v rámci play-off začíná být bohužel podobně a není to dobře. Z tvrďáckého ale férového sportu se trošku vytratil pohled na vlastní výkon a hledá se spíše zvenčí faktor, který za porážku může. Pojďme to radši vrátit znovu na rovinu sportovní.