O fotbale do Večerníku píšu jen výjimečně, neboť informační pokrytí tohoto sportu měli vždy na starost jiní kolegové z redakce. Přesto jsem za poslední necelé dva roky poněkud více přičichl k fungování 1.SK Prostějov, tedy největšího fotbalového klubu na okrese. Jak k tomu došlo?

Mám totiž syna, který od září 2021 začal chodit do nejmladší přípravky (Fotbalové školičky) eskáčka. Celou první sezónu jsme všichni v naší rodině vnímali jako takovou startovací – nejdřív jen tréninky, pak postupem času i nějaké ty zápasy a hlavně radost z kopání do balónu při zdravém pohybu.

Už loni jsme byli spokojení s dobře fungujícím systémem péče o mládež v prostějovské organizaci. Potom však v létě 2022 přišel na místo mládežnického šéftrenéra italský odborník Antonio Console – a solidně nastavený základ začal systematicky krok za krokem posouvat na ještě vyšší kvalitativní level.

Což logicky pomáhá celému oddílu. Jednak perspektivně do budoucna stejnou metodikou vedení talentů napříč všemi kategoriemi i zaváděním přínosných novinek (víc utkání a turnajů, odborné semináře pro kouče i rodiče, letní tréninkové kempy). A druhak okamžitě hlasitou podporou klubových nadějí při povzbuzování mužského áčka 1.SK, jemuž to pomáhá v boji o záchranu druhé ligy.