U Jestřábů to po druhé semifinálové sezóně vypadá, že s mužstvem panuje spokojenost a jeho jádro by mělo i nadále zůstat pohromadě, což je oproti předešlým letům značný rozdíl. Jenže přesto se mužstvu nevyhnuly určité odchody, které by mohly mít až fatální dopad. Jedním z nich je kouč Aleš Totter a druhým je na veřejnosti nepříliš výrazný, ale o to důležitější člen Martin Finkes.

Po loňské sezóně bylo velkým překvapením, když se majitel klubu rozhodl, že s většinou hráčů, kteří vybojovali historické semifinále, už nepočítá. I přes tento krok se ale dá říct, že vedení vědělo, co dělá, protože se podařilo dát dohromady znovu velmi zajímavý kádr a úspěch se opět dostavil. A semifinále tím rozhodně je. Myslet si, že by to snad v Prostějově mohlo být na extraligu, je totiž bláhové. Finanční náklady jsou totiž zcela někde jinde.

Letos by mužstvo mělo zůstat z větší části pohromadě. Někdo samozřejmě přijde, někdo zase odejde, ale tak už to v hokeji chodí. Už u toho ale nebude jedna z veledůležitých postav posledních dvou sezón. Lodivod Aleš Totter ukázal své kvality i nasbírané zkušenosti a dokázal z hráčů dostat to, co potřeboval do svého stylu. Je tak silně podepsán pod tím, jak dokázal dvě rozdílná mužstva připravit. A stejně byl odejit.

Další bolestné loučení je s kondičním koučem Martinem Finkesem, profesionálem na svém místě. A jak potvrzují zdroje nezávislé na sobě, byl to právě on, kdo byl pro hráče téměř pořád k dispozici. Jenže i on musel loď opustit, protože nemohl přistoupit na podmínky, jaké dostal. Po takovém koučovi se bude hráčům hodně stýskat, a bude těžké najít adekvátní náhradu.