Rok se sešel s rokem, znovu je tady hokejové mistrovství světa. A s ním i ledová horečka, která každý květen zachvacuje většinu českého národa. Včetně těch, kteří normálně sport zase tak moc nesledují. MS v hokeji je každoroční výjimkou.

Od loňského nástupu finského trenéra Kariho Jalonena k reprezentaci ČR je jedním z neustále omílaných témat, že naše národní mužstvo nevede Čech. K čemuž se aktuálně přidaly zákulisní spekulace, že svazový prezident Alois Hadamczik by v čele realizačního týmu raději měl tuzemského odborníka.

Už i s výhledem na příští šampionát 2024 doma, tedy v Praze a Ostravě. Nejen z mého pohledu je takové případné uvažování dost nesmyslné, pokud mančaft funguje, převážně vítězí a daří se mu. Když má navíc Jalonen ještě rok platnou smlouvu. Ale v české kotlině je možné cokoliv...

Stejně jako například u prostějovských hokejových Jestřábů. Ti hráli v uplynulé sezóně skvěle, kolektivně fungovali a díky tomu pod vedením kvalitního kouče Aleše Tottera málem postoupili až do finále Chance ligy 2022/23. Klubovému majiteli to přesto bylo málo a s Totterem se rozloučil. Aby šéf později nelitoval!