V tuto chvíli ještě není oficiálně známo přesné složení hráčského kádru prostějovských volejbalistek pro příští sezónu 2023/2024, co se týče konkrétních jmen jednotlivých členek týmu. Dosavadní kouč a nově generální manažer VK Miroslav Čada zatím prozradil, že přibližně tři čtvrtiny mančaftu zůstanou pohromadě.

My k tomu můžeme přidat sice ještě nepotvrzené, ale přesto informačně podložené zjištění, že v hanáckém kolektivu setrvají skoro všechny stěžejní opory. Podle našich zdrojů s jistotou odchází jen druhá nahrávačka, třetí blokařka a libero. Aniž bychom jmenovali, znalci jistě vědí, o které plejerky jde.

Pokud se tedy nestane nic nepředpokládaného, pokračovat by ve vékáčku měly: první nahrávačka Simona Bajusz, uzdravená univerzálka Karin Šunderlíková, velezkušená smečařka či účko Jéssica Silva, obě klíčové blokařky Veronika Trnková a Raquel Löff i suita smečařek Klára Faltínová, Yoana Nikolova, Pavla Meidlová, Michaela Smolková a Josefína Smolková.

Jestli to tak skutečně bude, je už teď pohromadě dostatečně početný i slibně kvalitní základ týmu s jednoznačným potenciálem útočit na české medaile. A při vhodném doplnění o špičkové libero nemusí být ani titulové plány vůbec nereálné.

Zvlášť když mistrovskému Královu Poli se zlatá parta prý dost rozpadne a četnější zásahy do soupisek údajně čekají i další letošní medailisty, stejně jako celky, které v extraligovém pořadí skončily těsně za Prostějovem.

Aby však čerstvě čtvrtý soubor VK opravdu mohl znovu atakovat nejvyšší příčky, potřebuje mnohem lépe než v uplynulém ročníku podchytit zdravotní stav svých hráček. Neboť právě na opakované trable se zraněními a nemocemi posledně doplatil.