V dresu Určic jste na soupisce nenašli staršího borce v základní sestavě, ale s jeho fyzickým fondem byste se poměřovat nechtěli. S kapitánskou pánskou Tomáš Mariánek (na snímku) pomáhal svým klidem mladým spoluhráčům, se kterými mohl po konečném hvizdu slavit zasloužený zisk mistrovského titulu v I.A třídě Olomouckého KFS, jenž se jim podařil už dvě kola před koncem. Velmi si cení, že mužstvo využilo první šanci, ale zároveň přiznal, že tento krok byl velmi náročný.

* Jaký byl uplynulý zápas?

„Začátek byl od nás dobrý. Měli jsme tam nějaké šance, ale bohužel pro nás z toho branka nepadla. Poté se do hry dostal i soupeř, který hrál jednoduše a po jedné z akcí se dostal do vedení. To nás znervóznělo a bylo to na hřišti znát. Naštěstí se nám podařilo do poločasu srovnat, což bylo pro zbytek duelu klíčové. Ve druhé půli to bylo o tom, kdo dá gól, tak zvítězí. A já jsem rád, že se to podařilo nám, protože my jsme to chtěli urvat za každou cenu.“ (úsměv)

* Ukázalo se klasické pořekadlo, že poslední krok bývá nejtěžší?

„Myslím si, že z naší strany to stoprocentně platilo. Neustále jsme sledovali tabulku a chtěli jsme ten poslední bod udělat co nejdříve. Mám takový pocit, že máme dost mladý kádr a někteří kluci hráli poprvé zápas, ve kterém mohli něco vyhrát. A bylo trošku znát, že nám to svazuje nohy.“