Až příliš často se prostějovským fotbalistům v minulé sezóně stávalo, že inkasovali góly brzy po svých vstřelených, soupeři skórovali takzvané slepené trefy rychle za sebou. A obecně muži 1.SK dostávali spoustu branek, zatímco sami jich dávali mnohem méně. Proto měli jedno z nejhorších skóre v celé Fortuna:Národní lize ČR 2022/2023 a udrželi se v ní až za minutu dvanáct.

Ale že by se hráči nějak poučili z krizového vývoje? Zatím to tak vůbec nevypadá. První přípravný duel se Slováckem sice zvládli výsledkově docela dobře (1:2), byť mezery ve vlastní hře znovu měli. Ovšem hned druhý přátelák proti Sigmě Olomouc B jim zase nemilosrdně nastavil zrcadlo, jak kdysi zaznělo v oblíbeném filmu Vesničko má, středisková.

Jenže Prostějov je město, nikoliv ves. A hlavně by mělo platit, že když něco nefunguje, budou se všichni zodpovědně snažit o zlepšení. Ne při nejbližší příležitosti znovu dělat stejné či podobné hrubky a být natolik lehkovážní, že vás výkonnostně srovnatelný soupeř slupne jako zralou malinu. Ano, zatím šlo jen o cvičné utkání, kde výsledek nemá takovou důležitost.

Přesto je debakl 1:4 pro muže 1.SK velkým varováním, dá se říct přímo hlasitým budíčkem. Pokud v přístupu a kvalitě rychle nedojde k trvalému zlepšení, mohou se záchranářské starosti klidně zase opakovat.