Dva roky za sebou postup a oba ročníky postup z druhého místa. Zajet si momentálně do Kostelce, jen těžko vám někdo v klubu řekne oblíbenější číslo. A není se co divit. Kostelec dokázal něco, co bylo doslova nad plán, takže se v nové sezóně může těšit na divizi. Po skoku z I.A třídy se tak ani pořádně v krajském přeboru neohřál.

Úspěch je to skvělý nejen pro klub, ale i celý region. Prostějovsko bude mít kromě eskáčka znovu zástupce i ve vyšších orgánech než krajských a může to přitáhnout důležitou pozornost. Nedá se navíc ani říct, že by si to mužstvo nevykopalo po zásluze, protože se na špici drželo dlouho a vše mělo ve svých rukou.

Malou kaňkou pro mě ale spíše zůstává situace v divizi. V rámci reorganizace, po které se nyní úplně slehla zem, bylo v plánu jednu z divizí rušit, aby byla větší konkurence. Řešení klubů? V letošním roce dochází k rozšíření. Takže místo čtrnácti ji bude hrát šestnáct klubů, což do jisté míry Kostelci taky napomohlo.

Druhým aspektem k obavám je pro mě fakt, zda si v klubu nevzali až příliš velký krajíc. Přeci jen jedna sezóna v kraji, ač skvěle zvládnutá, a zase skok nahoru, to se může všelijak podepsat. Může se vydařit start a vše bude dobré, ale aby to nebylo spíše o tom, že je nějaký strop a dál to nejde. Už nejeden klub se z podobné situace těžko vzpamatovával.