Jde to, ale dře to. Tak by se dalo shrnout počínání Jestřábů v útoku během větší části sezóny. Prostějov dokázal střílet poměrně hodně gólů, však taky načas byl týmem s nejproduktivnějším útokem. Ale obvykle si je nechal do několika málo zápasů a v důležitých momentech se naopak na branky nadřel.

Minulý týden byl jiný. Tým byl velmi kvalitnímu Přerovu solidním soupeřem, dal ale jen dva góly. Ani na oslavu, ani na ostudu. Ale nestačilo to. Dva dny nato ale Prostějov přestřílel Frýdek-Místek, kdy ukázal, že mu není cizí kombinace ani povedené zakončení úniku. A pak přišla doslova demolice Kolína. Jedenáct branek se často nevidí, i když u některých opravdu nebude mít brankář Kolína Martínek čisté svědomí.

Jestřábům se každopádně povedlo své góly rozvrstvit do více třetin, herních situací a hlavně do momentů, kdy je opravdu potřebovali. Ukázali, že umí hrát pod tlakem. Náročné byly po této stránce zejména domácí zápasy a obzvlášť zprvu ten s Kolínem, kdy outsider během jediné minuty vyrovnal. Střelci však v zápase nelenili. A i nebýt nepovedeného výkonu gólmana Martínka, vystříleli by výhru.

Díky tomu jsou Jestřábi opět první v produktivitě celé Chance ligy. Dokonce ani Poruba či Jihlava nedávají tolik gólů. Co je ale podstatné, minulý týden přicházely nejen v hojném množství, ale zejména v pravý čas. Pokud by tento trend pokračoval, mohou být Jestřábi jen spokojení. A snad jedinou vadou na kráse by tak byla skutečnost, že se pravidelně prosazuje jen úzký okruh borců, zbylým jako kdyby zvlhl střelný prach.