Do startu regionální kopané schází už jen několik málo dnů a diváci se opět mohou těšit na své favority. Po loňském tažení, kde se z každé soutěže napříč krajem povedlo postoupit o soutěž výš, ale vyvstává otázka, zda je možné něco podobného ještě alespoň v jednom případě zopakovat.

Loňský ročník byl v tomto neuvěřitelný a za poslední dva se úspěchů na Prostějovsku nastřádalo opravdu dost. Až by se dalo říct, že možná i více než za minulou dekádu celkově. Náhoda, síla či zvyšování konkurence u nás, nebo naopak snižování u dalších okresů? Těžko soudit, ale může v tom být od každého něco.

Je ale možné, aby se nastalá situace ještě posouvala dál? Nebo je to už strop pro celky, kterým se zadařilo a které jsou naopak zabydleny v různých soutěžích? Na to přesněji odpoví až nový ročník a jeho první duely. Představa, že by celků i nadále přibývalo ve stále vyšších soutěžích, je krásná, ale spíše mám obavu, že teď je situace na svém maximu a výše už to půjde jen těžko.

Ale třeba se pletu a za dvanáct měsíců se znovu budou slavit úspěchy napříč soutěžemi. Tak hlavně ať se podaří vykopnout tou správnou nohou.