Začátky letní přípravy prostějovských volejbalistek bývaly každoročně takové volnější. Po předchozím delším odpočinku s individuálními tréninky se vždy společně startovalo trochu pomaleji a opatrně, v mírně uvolněné atmosféře bez většího stresu a maximální zátěže hned v prvních dnech.

Na takovém přístupu netřeba hledat nic špatného. Zvykem dlouholetého kouče Miroslava Čady i jeho trenérského parťáka Lubomíra Petráše prostě bylo nechat svěřenkyně vplout do přípravného procesu spíš pozvolna v zájmu jejich brzkého nepřetížení nebo případných zdravotních problémů z takového přístupu.

Leč po mnoha rocích vlády ostříleného barda se Čada týmového vedení dobrovolně vzdal, na své místo přivedl mladého odborníka ze Slovenska Michala Matušova. A pod taktovkou nového kormidelníka číslo jedna byl úvod tréninkového procesu žen VK hned od prvního srpnového dne v dost jiném módu: mnohem náročnějším.

Matušov už zkraje týmového programu viditelně sází na poněkud jinou filozofii okamžitého většího zatížení hráček. Samozřejmě chce holky také brzy víc poznat, což je toho součástí. Stejně jako například snaha o okamžité nastolení přísněji pracovního prostředí bez brebentění během tréninků. Mančaft je prostě hned na špičkách.