Slušné, ale taky s velkými výkyvy. Prostějovští hokejisté se v tabulce Chance ligy nacházejí zhruba tam, kam by je i papírové předpoklady směřovaly. Tedy v polovině tabulky. Cesta k tomuto milníku však byla svízelná.

Prostějov totiž v některých aspektech navázal na minulý rok. Třeba v ne úplně fungující obraně. Ta nadále propouští poměrně dost branek, v průměru navíc propouští na bránu téměř 30 střel na zápas. Což sice oproti týmům, jako jsou Kolín, Šumperk nebo Kadaň, není moc, pokud se ale Prostějov chce pohybovat okolo 5. až 8. místa, je potřeba ještě hodně práce.

Problém Jestřábů tkví v nevyrovnanosti výkonů. A to nejen v rámci jednoho či dvou týdnů, ale i během jediného zápasu. Svěřencům trenéra Šejby se prozatím nedaří odehrát je na sto nebo alespoň na devadesát procent celé. Dobře to bylo vidět proti Kolínu, Frýdku-Místku, ale také v dalších mačích, kde museli v průběhu hry Prostějované výrazně zabrat nebo rovnou otáčet.

Celkově se ale dá říct, že Jestřábi nyní proti velké většině týmů produkují solidní, pohledný hokej, který má určité parametry. Tým je, zdá se, dobře poskládaný a jeho potenciál je určitě výše než na desáté místo. K němuž byli zatím Prostějované většinu sezóny jako přikovaní.