Plánovaným hráčským omlazením, dalšími personálními těžkostmi, koronavirovými komplikacemi i ekonomicky složitou dobou pronásledovaní basketbalisté BK Olomoucko si v aktuálním ročníku Kooperativa NBL hodně zavařili vinou černé série třinácti (!) porážek za sebou.

Zastavili ji až vysvobozující výhrou v Pardubicích, která odstartovala jejich přetěžkou snahu o výstup z úplného dna tabulky. Problém je, že tak dlouhatánskou šňůrou výsledkových neúspěchů přikovali sami sebe na poslední místo zatraceně pevným řetězem.

Byť tedy v uplynulém dvojutkání s Ústím nad Labem dvakrát hezky triumfovali, zůstávají pořád až dvanáctí. Navíc čtyři kola před koncem základní části s nadále výrazným mankem tří vítězství na desátou příčku a vyšší posty.

V tuhle chvíli přitom Hanáci mohli být aspoň jedenáctí a mít na kontě čtyři vyhrané duely v řadě. Bohužel se ke vší smůle přidala i nepřízeň rozhodčích proti Ostravě, která tak zůstala těsně před békáčkem. Snad jen zatím. V každém případě platí, ještěže se nesestupuje…