Hokejisté Prostějova zažívají po přestavbě kádru vcelku solidní sezónu. Tým Jiřího Šejby je v průběžné tabulce osmý, navíc v poslední době pravidelně boduje. Zejména díky produktivnímu útoku se nachází v tabulce tam, kde je. A může konkurovat i nejlepším.

Přesto ale Jestřábi mají některé nemalé problémy. A to i v souvislosti s jinak velmi slušnou ofenzivou. Ten problém jsou přesilovky a hlavně to, jak se je daří využívat. Jestřábi jsou v tomhle ohledu až desátí, před nimi se nachází i třeba takové Benátky nad Jizerou nebo Frýdek-Místek. Prostějované v přesilovkách nemají příliš mnoho střel, zejména se vlastními nepřesnostmi často dostávají z útočného pásma.

Výsledek? Letos zatím hráli Jestřábi 35 přesilových her. Využili jich pět. To se ještě nemusí zdát tak špatné. Nicméně čtyři z těchto pěti početních výhod proměnili v gól proti zdecimovanému Kolínu. Ze zbylých 31 přesilovkových pokusů se dočkali pouze jednoho gólu proti Benátkám.

Prostějovští hokejisté ale naštěstí nedostávají příliš mnoho branek v oslabení a dokáží zároveň průběžně střílet branky v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Přesto ale přesilovky mohou rozhodovat – a mnohdy také rozhodují – utkání. Například v zápasech s Přerovem a s Jihlavou soupeři proměnili pět přesilovek, Prostějované ani jednu.

Trenér Jiří Šejba může být nyní se hrou Jestřábů i výsledky vcelku spokojený. Stoprocentní to sice není, ale je vidět, že tým umí. Přesilovky však zůstávají velkou slabinou. A ta může rozhodnout o tom, zda nakonec sezóna bude hodnocena jako úspěšná.