Fotbalové soutěže jsou stále ještě na počátku, ale v rámci regionu už úvodní kola ukázala mnohé. Příjemně překvapila řada celků, ale dnes bych poukázal spíše na ty, které zatím trošku zaostávají. Najdeme totiž dost celků, které zatím nenaplňují proklamované ambice, spíše se topí v krizi. Bude zajímavé sledovat, jak a zda se z toho dokáží vymanit. Protože až teď budou muset řešit, které v dobách, kdy se daří zůstávají přehlíženy.

Jedním z těchto celků je divizní Kostelec, ten sice nepředvádí nijak špatné výkony, ale body v posledních týdnech nepřicházejí, což se logicky musí někde projevit. Je jasné, že o to je pak náročnější se zpátky do nějaké pohody dostat. Obzvláště když poslední dva roky slovo porážka téměř neexistovalo.

Další takový případ z pohledu výsledků se dá nalézt třeba v Otaslavicích či Olšanech. Druhý jmenovaný hrál prim v okresním přeboru a postup si zasloužil. Jenže tam už nestačí to, co v okrese, a mužstvo to na startu jasně pocítilo. Teď bude muset trošku změnit kurz kormidla, aby z toho nebyl brzy malér. U Otaslavic je to podobné, taky budou muset zřejmě zapracovat na vyřešení různých neduhů. A konečně i Dobromilice, které v součtu s jarní částí patří jasně k tomu nejslabšímu, svůj pád musí rychle zastavit.

Teď je na čase třeba ukázat charakter, zabojovat a pokusit se vybřednout z těžkostí. Pokud se to podaří, může to mužstva zocelit i na další roky dopředu. Pokud ale letargie převládne, bude to velký problém.