Víte, že Prostějov má svůj ženský hokejový tým? Jmenuje se HC Rebels 2017 PV a hraje 1. ligu žen ČR, což je druhá nejvyšší tuzemská soutěž. Jak z názvu jasně vyplývá, vznikl už před šesti lety, ale samy místní holky s hokejkou a pukem říkají, že lidi ve městě o nich většinou vůbec nevědí.

Prý se dost často setkávají s názory, že tvrdý ledový sport není pro něžné pohlaví a že to stejně neumí pořádně hrát. Pamatuju si časy, kdy podobné předsudky pronásledovaly fotbalistky, než se situace v tomto odvětví za poslední roky hodně zlepšila. A možná je načase totéž dokázat v hokeji.

Děvčat HC Rebels 2017 zatím není příliš moc, ale mají obrovskou touhu se zlepšovat, pracovat na sobě a přivést do kolektivu mezi sebe nové parťačky. K tomu jim od května pomáhá nový klubový manažer, právě teď v pátek poprvé trénovaly pod vedením nového kouče, touží jít nahoru po všech stránkách.

Klidně se na ně zajděte podívat, v sobotu 23. září od 16.15 hodin je na prostějovském zimním stadionu čeká domácí zápasová premiéra v aktuální prvoligové sezóně proti top favoritkám z Valašského Meziříčí. A snad nebude průtrž mračen, aby se z kluziště v důsledku děravé střechy zase nestal vodní bazén...