S přicházejícím podzimem se blíží také akce, kterou podporuji od samého začátku a která už začíná mít hezkou tradici. Mám samozřejmě na mysli projekt 10 000 kroků. Je před námi takzvaná říjnová výzva, do níž je možné se už nyní registrovat. Zájemci najdou odkaz například na webu našeho města.

 

A proč bychom se k výzvě ujít každý den alespoň deset tisíc kroků měli přidat? Chůze je mimořádně zdravý a bezpečný způsob pohybu. Umožňuje nám udržovat se v kondici, aniž bychom nepřiměřeně zatěžovali své tělo.

Chůze je také vhodná pro lidi všech věkových kategorií. Ujít denně několik kilometrů mohou všichni od dětí až po seniory, pokud jim v tom samozřejmě nebrání handicap nebo nemoc.

Procházky nám zároveň umožňují aktivně trávit čas s našimi blízkými nebo například poznávat zajímavá místa v Prostějově i okolí. A není přitom až tak důležité, zda skutečně po celý měsíc ujdeme denně přesně onu porci kroků. Důležité je překonat své pohodlí a vydat se na cestu. Třeba se na některé z našich procházek potkáme.