V čísle 35 jste v komentáři „zabrousil" i do zahraniční politiky. Pokud je člověk chápavý, o tom nepochybuji, tak mnoho vašich názorů se rozchází s mým příspěvkem. Dále heslovitě: Ukrajinsko-ruská armáda – to opakuji – se nikdy nepletla do řízení státu, všichni ji zvali. Po prověrkách všichni tázaní souhlasili se vstupem vojsk... Jste si jist, že se jednalo o okupaci? Nezdá se Vám, že Moskva byla vyměněna za USA? A Ukrajina jen na to doplácí?

Vašemu tvrzení o svobodě slova jsem se zasmál. Doporučuji se věnovat jen sportu. Nedávno zablokovala vládnoucí klika 20 webů. Řekněte si sám proč. Zeman: Za války Němci vysílali pro Anglii. V této kolébce demokracie si to nikdo nedovolil vypnout. Vy nevíte, že stovky, spíše tisíce přispěvovatelů na Seznam zprávy byly cenzurou zablokovány. Opravdu to nevíte??? Potom „nemluvte" o svobodě slova.

Dnes je tam na Seznam zprávy jen chvála Ukrajiny od primitivů. Viz jejich názvy. To se Vám líbí? Vy jste nikdy nepátral, proč válka vznikla? Vy nevíte, že Krym patřil od středověku Rusku? Vy nevíte, že Doněck, Luhansk patřily Rusku také? Vy nevíte, že v obou lokalitách žije 80 procent Rusů? Vy nevíte, že v Bělověžském lese bylo mimo jiné domluveno: V těchto oblastech budou rusky mluvící používat i ve služebním styku svůj mateřský jazyk ruštinu? Vy nevíte, že je to válka mezi Ruskou federací a USA? Komediant, skvělý manipulátor se Západem v Praze. To Vám jistě neuteklo: Dotaz na tohoto milionáře, účastníka Pampers, majitele luxusních nemovitostí v zahraničí, profesionálního komedianta, v mikině od Vietnamců, s nakradenými miliony ze zahraniční pomoci, Zelenského: Nejsou Rusi na Ukrajině utiskovaní? Komediant se zarazil. Odpověděl jeho ministr: Zatím je válka, to neřešíme. Vy nevíte, že na Ukrajině se nesmí promluvit rusky? Vy nevíte, že tam žije 13 milionů Rusů? Jak jim bylo? Vy nevíte, že za této situace se obrátili o pomoc na Vladimira Vladimiroviče Putina? Ukrajinci chtěli Američanům dovolit postavit jejich raketovou základnu na Krymu? S doletem jejich raket 10 minut nad Moskvu. Dovolil byste to jako vrchní velitel 140milionového Ruska? Nakonec je postavena v Očakovu. Ale pokud máte smysl pro spravedlnost: Neměla by Ruská federace postavit recipročně raketovou základnu blízko amerických hranic? Spočítejte, že většina států kolem Ruské federace má raketovou základnu, A kolik jich má Rusko? Nesouhlasím s vojenským napadením. Ale na rozdíl do Vás chápu souvislosti.

Ladislav Štrajt, Prostějov