Tým prostějovských volejbalistek pomalu nabírá žádoucí tempo. Velice kvalitně složený mančaft už v předchozím týdnu odstartoval do nového ročníku extraligové soutěže dost utrápeným vítězstvím 3:2 na palubovce Šelem Brno, když se tento výsledek dostal do poněkud jiného světla víkendovým triumfem Jihomoravanek v brněnském derby jasně 3:0.

Také ženy VK vyhrály svůj další mač ve Šternberku hladce a většinu času tam působily naprosto dominantním způsobem. Což s ohledem na menší sílu Sokola nelze přeceňovat, leč připomeňme, že každoroční outsider TJ předtím skoro porazil Ostravu, jíž sebral bod. Tudíž ani šternberský celek nelze úplně podceňovat.

V závěru minulého týdne pak vékáčko přivítalo pražský Olymp, který generální manažer našeho klubu na předsezónní tiskové konferenci pasoval do role medailového favorita. Nikoliv náhodou, naopak právem, byť na úvod o fous podlehl Olomouci. Má ale v kádru řadu reprezentantek ČR (současných či dřívějších) a svou vysokou úroveň ostatně ukázal i v Prostějově.

Tím lépe je, že Hanačky vzájemnou bitvu zvládly 3:1. Každé utkání zkraje soutěžního ročníku totiž bývá důležité, proti silnému soupeři dvojnásob. O výkonu svěřenkyň Michala Matušova přitom můžeme říct, že celý první set, většinu druhého, polovinu třetího i dvě třetiny čtvrtého byl výborný. Potvrzující smělé ambice klidně i na atakování mistrovského titulu.

Na druhou stranu se partě kapitánky Simony Bajusz pořád stává, že náhle upadne do herní krize. Jak na Šelmách, tak s Olympem se to stávalo nepříjemně často, proti Pražankám navíc tento úpadek dosáhl během třetí sady olbřímích rozměrů. Což by se ani teď v zahajovací části sezóny stávat do takové míry nemělo.

Přesto má volejbalová družina VK na kontě osm získaných bodů ze tří zápasů, potvrzuje status favorita a intenzívně pracuje na svém dalším zlepšování. Vstup do ročníku 2023/2024 tedy vyšel nadmíru slušně, nyní jde o to nepolevit. Naopak ještě přidat.