I nejnižší mužské soutěže pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov ukončila na podzim roku 2020 předčasně koronavirová pandemie. Z devíti kol první poloviny sezóny se jich tak odehrálo pouze sedm a zbylá dvě by měla proběhnout před startem jarní části. Pokud nějaká bude, může ještě u „pralesa“ jít o velmi zajímavou bitvu o místenku do nejvyšší okresní soutěže.

 

Podzimní nedokončenou část skupiny „A“ ovládl celek z Olšan u Prostějova, který jí prošel bez ztráty kytičky. O druhé místo se nyní dělí rezerva Kostelce na Hané a Želeč, které by ještě rády ukázaly, že také neřekly poslední slovo.

První Olšany návrat do nejvyšší okresní soutěže myslí vážně nejen slovně. Šest zápasů a šest výher s rozdílem ve skóre pětadvaceti branek to deklarují více než jasně. Zde tedy o favoritovi i v jarní části nemůže být řeč. Pandemie koronaviru však může situaci ovlivnit, a pokud se nejnižší soutěž rozjede, rozhodně se vyplatí ji sledovat.

O stupně vítězů dále budou určitě bojovat minimálně tři celky, které mají nad dalšími kluby již mírný náskok. Velmi dobře a o pouhé dva body za Olšany jsou hráči ze Želče a rezervy Kostelce. Zatímco prvně jmenovaný celek se po letech bídy zvedl až k bronzové příčce a ukazuje, že posilování kádru a budování měly význam. Pokud i nadále v tomto směru vydrží, mohou jistě pomýšlet nadále vysoko. To v Kostelci dokazují kvality i u své rezervy. Ta se zatím drží s čelem tabulky a případný postup by určitě uvítalo i A-mužstvo k rozehrání svých talentů do budoucna. Třetím do party k nahánění vedoucího mužstva se hlásí z „Metel“. Zde už však jejich rezerva přece jen ztrácí další tři body.

Překvapivě ve spodní části tabulky najdeme kluby, které měly před sezónou určitě jiné ambice. Rezerva Čechovic pasována do role favorita zcela vyhořela. Ano, mohly za to i faktory se spoustou zraněných v A-mužstvu, i tak by však takto zkušené mužstvo nemělo končit podzim se šesti body. Dalším takovým nemilým překvapením jsou Biskupice. Loni držely krok s těmi nejlepšími, nyní poslední místo a jediný bod. To je solidní vystřízlivění po úspěšném roce.

V Bedihošti by spokojenost mohla panovat tak napůl. Hráči schytali i nějaký debakl, ale devět bodů a polovina možných bodů se dají považovat za uspokojivé hodnocení. Trochu překvapivě se propadla rezerva Brodku u Prostějova, avšak i zde už je pravidlem střídání roků úspěšných s těmi slabšími. V Pavlovicích šli do nového ročníku s cílem zlepšit