Je chvályhodné, jak usilovným způsobem lidé uvnitř i okolo prostějovského korfbalu pracují v posledních letech na vzestupu místního úspěšného klubu. Neustále přibývají noví partneři a sponzoři, loni to byla nová vizuální podoba dresů i dalších oddílových věcí, včetně nových dresů. A nedávno vše vygradovalo změnou názvu.

Už tedy nemáme SK RG PV, ale Vosíme.cz Korfbal Prostějov. Což ovšem nic nemění na faktu, že v hanáckém klubu dál pokračují v dlouhodobě kvalitní péči o mládež, která patří k absolutně nejlepším v České republice. A společně se členkami i členy dospělého A-týmu a s bývalými hráčskými osobnostmi starší generace či s rodinnými příslušníky tvoří soudržnou komunitu.

Přesto zdejší korfbal naráží během uplynulého roku na nepříjemný problém: áčko nemá požadované výsledky. Byť disponuje celou řadou reprezentantů či reprezentantek ČR napříč věkovými kategoriemi, v extralize dospělých obsadilo na konci předchozího ročníku až třetí post a do nové sezóny vstoupilo domácím debaklem od Znojma.

Místní korfbalová parta přitom doplácí jak právě na plnění povinností u národního výběru (jenž mimochodem přivezl výtečné čtvrté místo z říjnového mistrovství světa), tak především na trvale početnou marodku. Špatný zdravotní stav hlavně způsobuje nemilý paradox, že prostějovský kolektiv má stále lepší zajištění, ale výsledkově ho nenaplňuje. Snad jen zatím.