Volejbalistky VK Prostějov mají za sebou úvodní zápasové vystoupení v evropském Challenge Cupu žen 2023/2024. Podlehly na hřišti řeckého AC PAOK Thessaloniki 0:3 a hned na startu se tak ocitly blízko vyřazení z klubového poháru, v jehož minulém ročníku dokráčely až do čtvrtfinále. Co ukázal středeční duel v Soluni?

V první řadě rozdílnou kvalitativní úroveň mezi českou extraligou a právě mezinárodní scénou, byť nejvyšší soutěž ČR na tom v současnosti není zase tak špatně. Přesto bylo vidět, že některé plejerky vékáčka (hlavně smečařky) měly obrovské problémy se proti zahraničním protihráčkám útočně prosadit. Ať už byly důvody jakékoliv.

Dále se naplno ukázalo, které ze členek hanáckého týmu momentálně mají na kontinentální level. Bodově to byly univerzálka Karin Šunderlíková a blokařka Veronika Trnková, nahrávačsky kapitánka Simona Bajusz a defenzivně libero Michaela Pállová. Ostatní prostějovská děvčata se v Řecku spíše trápila, více či méně.

Citelně chyběla brazilská střeďačka Raquel Löff, jíž se nepovedlo vyřídit víza. A ukazuje se, jak moc je potřebná smečařka Klára Faltínová ve své dřívější formě. Bez ohledu na jasnou porážku platí, že každé utkání je jiné. A pokud bojovnice VK v domácí odvetě předvedou výkon, na jaký mají, určitě mohou ještě postoupit.